

Tuotteemme
Kavli valmistaa ja myy makuelämyksiä korkeimmalla mahdollisella laadulla. Uskomme, että jokaisella on oikeus gastronomiseen kokemukseen myös kotona. Kaikki Eriks-kastikkeemme valmistetaan Älvsjön tuotantolaitoksessa, hieman Tukholman eteläpuolella.
Erik Lallerstedtin historia
Erik Lallerstedt on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja kansan rakastamista kokeista. Hän on saanut useita arvostettuja palkintoja, kuten Kuningas Kulta-mitalin ja Gastronomisen Akatemian kultamitalin. Vuonna 1984 Erik ja hänen ravintolansa saivat Michelin-tähden yhtenä ensimmäisistä ravintoloista Ruotsissa.
Erikin ura alkoi Waldorf Astoriassa New Yorkissa, missä hän työskenteli muun muassa portierina. Jo ennen ”Eriks-kastikkeiden” yleisyyttä kotitalouksissa, Erik valmisti kastikkeita pienessä keittiössään kalakauppansa “Gerdasin” yhteydessä Östermalmshallenissa. Pienet erät, kuten Skagen-tahna ja Café de Paris -voi, purkitettiin lasipurkkeihin. Erik ja kollegansa Urban Standar huolehtivat koko tuotantoprosessista itse, ja kastikkeita myytiin suoraan tiskiltä sekä NK:n tavarataloissa. Vaikka kastikkeiden valmistus ei ollut Erikin pääfokus tuolloin – idea oli syntynyt.
Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Fredrik von Essen esitteli Erikille uuden ”kastikekonseptin”. Svenska Smakupplevelser -yrityksen avulla järjestettiin tehdas Vällingbyssä Tukholman ulkopuolella. Erik vastasi resepteistä ja aluksi myös purkkien kansien asettamisesta. Vaikka idea oli alkuun kyseenalaistettu, kuka ostaisi kastiketta purkissa ja miten sitä syödään, konsepti onnistui ja siitä syntyi kastikehistoriaa.
Vuonna 2014 Kavli osti Svenska Smakupplevelserin ja otti vastuun kastikkeista. Tuotanto siirrettiin Älvsjööseen, ja mahdollisuudet kehittää tuotemerkkiä kasvoivat merkittävästi.
