Siirry suoraan sisältöön

Reseptit

Paahdettua maissia ja perunasalaattia Eriks Café de Paris -kastikkeella

AINEKSET (4 annosta)

Rucola – 60 g, Herkkuperuna – 1 kg, Oliiviöljy – 5 rkl, Suola – 5 tl, Pippuri – 5 tl, Maissintähkät – 2 kpl, Valkoviinietikka – 2 rkl, Dijonsinappi (Johnny’s) – 1 tl, Hunaja – 1 tl, Entrecôte – 4 viipaletta, Punainen sipuli – 1 kpl

VALMISTUSOHJE

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Halkaise perunat. Sekoita ne hieman oliiviöljyn, ripauksen suolan ja pippurin kanssa. Aseta leikkauspinta alaspäin pellille. Paista uunissa 25–30 minuuttia. Paista maissintähkät grillipannussa oliiviöljyn, hieman suolan ja pippurin kanssa, kunnes ne saavat kunnolla väriä. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, dijonsinappi, hunaja, suola ja pippuri kastikkeeksi maun mukaan. Grillaa entrecôte-pihvit 2–3 minuuttia per puoli. Leikkaa maissi pienemmiksi paloiksi. Sekoita uunissa paahdettujen perunoiden, viipaloidun punasipulin ja rucolan kanssa. Lisää kastike ja sekoita.

Tarjoa entrecôten ja Eriks Café de Paris -kastikkeen kanssa.

Mehevä pihvisämpylä salaatilla ja tulisella Chilibéarnaise-kastikkeella

AINEKSET (4 annosta)

Patongit – 2 kpl, Paahtopaisti – 2 viipaletta, Parmesan – maun mukaan, Eriks chili-bearnaisekastike – 1 purkki, Rucola – 65 g, Oliiviöljy – 2 tl, Valkoviinietikka – 1 tl, Suola – 2 tl, Pippuri – 1 dl

Karamellisoitu sipuli: Suola – 1 tlpl, Keltasipuli – 2 kpl, Rypsiöljy – 2 rkl, Voi – 25 g

VALMISTUSOHJE

Viipaloi sipulit. Paista öljyssä korkealla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Laske lämpö keskilämmölle ja sekoittele tasaisin väliajoin. Sipulien tulee karamellisoitua ja saada kauniin kullanruskea väri – tähän menee noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi tilkka vettä ja voi. Mausta suolalla. Grillaa liha 1–3 minuuttia per puoli lihan paksuudesta riippuen. Anna levätä hetki ennen kuin leikkaat viipaleiksi. Sekoita rucola oliiviöljyn, valkoviinietikan, suolan ja pippurin kanssa. Grillaa patongit. Levitä Chili Bearnaise -kastiketta leivän alaosalle. Lisää viipaloitu liha, rucola, raastettu parmesan ja lopuksi vielä lisää Chili Bearnaise -kastiketta.

Mehevä flank-pihvi tagliata-tyyliin Eriks Béarnaise-kastikkeella

AINEKSET (4 annosta)

Flank steak / naudan ulkofilee / entrecôte – 600 g, Sitruuna – 1 kpl, Rucola – 150 g, Pinaatinlehdet – 150 g, Kirsikkatomaatit – 250 g, Paprika – 150 g, Eriks Bearnaise -kastike – 1 purkki, Parmesan – 50 g, Oliiviöljy – 2 rkl, Suola – 2 tl, Mustapippuri – 2 tl, Levain-leipä – 4 viipaletta

VALMISTUSOHJE

Ota liha huoneenlämpöön. Voitele hieman oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Halkaise tomaatit ja sitruuna. Suikaloi paprika. Grillaa liha haluttuun kypsyysasteeseen ja anna sen levätä noin 10 minuuttia käärittynä leivinpaperiin, kunnes se tarjoillaan. Grillaa samalla paprikaa, kunnes se saa kauniin värin. Asettele rucola, pinaatti, tomaatit ja paprika tarjoiluvadille, pellille tai kauniille leikkuulaudalle. Grillaa liha nopeasti uudelleen korkealla lämmöllä noin 30 sekuntia per puoli ja leikkaa halutun paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa samalla sitruunanpuolikkaat ja leipäviipaleet, kunnes niihin tulee kaunis väri. Aseta lihaviipaleet salaatin päälle. Lisää Eriks Bearnaise -kastike, raasta parmesan ja valuta päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita grillatut sitruunanpuolikkaat viereen. Tarjoa grillatun leivän kanssa, jotta kastike voidaan lusikoida sen avulla.